Feb 3, 2015

~ rezeki kami~


 
ooissss..dah lama sangat rasanya x update blog nie..dah bersarang..ke- busy- an melampau sejak 2 menjak nie..allah aje la tahu..penat fizikal..penat kepala..n penat emosi..nak buat macam mana kan..tu namanya kehidupan..kalau x de dugaan atau masalah buka kehidupan nama nya..stop la citer pasal masalah2 nie..ada benda yang lagi best dari tu semua..benda yang dinantikan selama nie..Alhamdulillah..allah swt telah makbur kan doa..rezeki dari allah..
 
hujung bulan October tahun lepas doctor dah sahkan yang aku pregnant anak kedua..ya allah x taw ler nak cakap macam mana..masa check n tengok result dia positive..rasa nak melompat dalam toilet..syukur sangat2...dah setahun kot mencuba..macam 2 cara buat..dah melekat nie mana x happy nya..mula 2 lewat period dah check dah..tapi negative..check pun senyap2..aku x pernah bagitaw hubby bila nak buat pregnancy test..takut x melekat..frust pulak dia..selalunya aku akan check senyap2 je..mula2 check pertengahan bulan oktober..waktu tu baru 3,4 hari lewat period..tapi negative je result nya..ermm xpe la..xde rezeki lagi kot.tapi lepas tu rasa macam x best je badan nie..cepat penat..selalu demam..dah makan macam2 ubat doctor bagi..tapi x okey pun demam tu..hubby dah paksa2 aku check..katanya takut melekat..senang sikit nak control makan ubat ape..aku buat x taw je..sebab bila fikirkan aku dah check hari tu..tapi bila dah seminggu demam masih x okey lagi..aku try la check sekali lagi..hubby pun bising je..hari2 duk paksa aku check..kang aku x check dia pulak yang check urin dia nanti..haha!!
 
macam biasa la..aku pun beli la tester tu senyap2..check pun kat ofis je..bila naik line dua tu..xsabarnya nak bgtaw kat hubby..mesti dia happy punya..tapi aku relek je dulu..walaupun hati berkobar2..bila dah bagi taw hubby..ermm menagis okey!!..ermm..walaupun dia cam cool je..bila tiap2 bulan check result nya negative je..rupanya dalam hati dia..betul2 nak tambah anak nie..tu yg happy semacam..seingat aku 2,3 hari dapat yang aku pregnant, hubby pun ada dapat surat kenaikan pangkat..lagi satu rezeki kami..terima kasih ya allah..
 
sebenarnya banyak benda yang aku belajar..ape yang kita inginkan sentiasa la mintak dari allah..kalau allah x bagi..jangan putus asa..mungkin belum masanya..bila tiba waktu dan ketika..allah akan tunaikan permintaan kita..kena banyak bersabar..jangan mudah mengalah..allah nak tengok kesungguhan kita dalam meminta sesuatu darinya..bila dah dapat bersyukur atas ape yang allah kurniakan..insyaallah..hidup kita akan sentiasa gembira..amin..

1 comment:

  1. tahniah sis..
    doakan untuk rakan-rakan yang lain jugak

    ReplyDelete